Σελίδες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δημιουργική απασχόληση παιδιών από Θουκιδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό

Ο Δήμος Αλίμου μέσω του Θουκυδίδειου πολιτιστικού οργανισμού δημιουργεί πρόγραμμα παιδαγωγικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 4-6.5 ετών.
Οι μέρες είναι Τετάρτη απόγευμα 5-7 και Σάββατο πρωί 11-1.
|
Πόσο χρεώνει ο δήμος την υπηρεσία αυτή;  10 ευρώ εγγραφή , μηνιαια συνδρομή 30€ για δημότες
και 35 € για μη δημότες!! Να αφήσουμε ασχολίαστο το θέμα της διαφοράς μετάξύ δημότη (που ψηφίζει δηλ..) και μη δημότη (κάτοικος που δεν ψηφίζει).

Αυτό όμως που θα σχολιάσουμε είναι η εν λόγω "κοινωνική πρόνοια" του δήμου. Τα δημοτικά τέλη και οι φόροι που πληρώνουν οι δημότες/κάτοικοι δεν έχουν καμία αξία; Γιατί πρέπει κάθε φορά να βάζουν το χέρι στην τσέπη σε αυτόν τον δήμο! Ενημερωτικά θα αναφέρουμε ότι αντίστοιχες υπηρεσίες (π.χ. ΚΔΑΠ) σε άλλους δήμους δεν χρεώνονται ή εάν χρεωθούν τα ποσά διαφοροποιούνται κατά πολύ.

Τα ΚΔΑΠ (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης) άλλων δήμων λειτουργούν περισσότερες ώρες την ημέρα και καλύπτουν και τις ανάγκες των γονιών την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τα εξής :

ΚΔΑΠ Χαϊδαρίου    ωράριο 8:00 π.μ.  εώς 8:00 μμ  - Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται δωρεάν
Ειδικά για τον Αύγουστο το κέντρο λειτουργεί τις ίδιες μέρες από 8:00π.μ. εώς 2:00 μμ

www.haidari.gr

ΚΔΑΠ Ηλιούπολης   ωράριο καλοκαιριού 7:00 πμ εώς 4:00 μμ - Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται δωρεάν. Το καλοκαίρι είναι ανοιχτό από 28 Ιουνίου μέχρι και 28 Αυγούστου.

http://www.cityofilioupolis.gr/

ΚΔΑΠ Ρέντη  ωράριο καθημερινές 14:00 π.μ. εώς 21:00 μμ. , Σάββατο 9:00 π.μ. έως 14:00 μμ.
Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.


www.cityofrentis.gr

10 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Απαράδεκτα πράγματα!
Τι κοινωνικό έργο και κοινωνική πολιτική προσφέρουν;
Όλοι αυτοί οι οργανισμοί- ΝΠΔΔ δεν πρέπειι να ζητούν τέτοια ποσά για δραστηριότητες.
Πιστεύω ότι δεν έχουν κάν το δικαίωμα και όλα αυτά είναι παράνομα. Μια μικρή συνδρομή ίσως να μπορούν να ζητάνε, όχι όμως τέτοια ποσά.
Ενημερωτικά οτι αυτά συμβαίνουν και στον αθλητικό οργανισμό και το κολυμβητήριο, όπου τρελά ποσά ζητούν στις καλοκαιρινές αθλοπαιδείες τους από τα παιδιά, δήθεν ακριβώς για τα έξοδα του κάθε παιδιού! Ποιά έξοδα; Όταν σχεδόν όλα είναι χορηγίες όπως μας διαδημίζουν στις αφίσες τους; Αλλού πάει το χρήμα λοιπόν...
Από τις παραπάνω συμπεριφορές των υπευθύνων (Προέδρων,Αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ) φαίνεται καθαρά πως το παίζουν εργοδοσία και θεωρούν επιχείρησή τους τα νομικά πρόσωπα του Δήμου!

Κώστας είπε...

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ έχει κάθε χρόνο τα ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ.
Τα αθλητικά του, τα ΚΔΑΠ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακόμα και τις καλοκαιρινές αθλοπαιδείες του και με πολλούς εργαζόμενους και χώρους κατάλληλους.

Ανώνυμος είπε...

Και τις αθλοπαιδείες δωρεάν ε? εδώ πάει 50 ευρώ η εβδομάδα

Αλιμούσιος είπε...

Προσωπικά πιστεύω πως μια μικρή χρέωση είναι καλό να υπάρχει έτσι ώστε να μπορούν οι οργανισμοί να συντηρούν ένα σχετικά καλό επίπεδο στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Αλλά όμως τα 30 και 35 ευρώ που ζητά ο δήμος για τις περισσότερες δραστηριότητες (χωροί, εργαστήρια φωτογραφίας κτλ) μου φαίνονται και μένα πολλά. Ειδικά όταν ο δήμος μας είναι ένας από αυτούς με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη...

Ανώνυμος είπε...

Epitelous tha eprepe kapios dimot.simvoulos na ta psaxei omos den tolmoun. Giati arage?
emeis tous stelnoume ekei gia na milane oxi na kotiazoun...

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν δημοτικοι συμβουλοι που τα ψαχνουν και τα κανουν και θεματα στα δημοτικα συμβουλια ομως ειναι μειοψηφια μιας και οι περισσοτεροι δημοτικοι συμβουλοι ανηκουν στα μεγαλα κομματα και θαβουν τις οποιεσδηποτε αντιρρησεις εστω και αν ειναι προσ το συμφερον ολων των δημοτων.Καλο ειναι λοιπον να αρχισουμε να πηγαινουμε και σε δημοτικα συμβουλια τα οποια ειναι ανοικτα σε ολους τους δημοτες για να δειχνουμε και εμπρακτα την υποστηριξη μας σε οσους με ειλικρινεια υπερασπιζονται το συμφερον ολων των δημοτων.και απο την αλλη μερια να ξερουμε και ποιοι δημοτικοι συμβουλοι εφαρμοζουν η τουλαχιστον προσπαθουν να φανουν συνεπεις στις υποσχεσεις που μας εχουν δωσει.Συντομα ερχονται δημοτικες εκλογες και η παρουσια μας στα δημοτικα συμβουλια ισως μας βοηθουσε να σκεφτουμε καλυτερα στην αποφαση μας ποιον θα ξαναψηφισουμε ΥΓ ευχαριστω το blog για την φιλοξενια. anonymos2010gr

Ανώνυμος είπε...

AΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ Μια ενδιαφερουσα προταση απο την Αγωνιστικη Δημοκρατικη Ενοτητα στην παρακατω διευθυνση: www.analyseto.blogspot.com θα περιμενω με ενδιαφερον να δω και προτασεις των αλλων παραταξεων του δημου μας

Ανώνυμος είπε...

M aftous pou stilate kala na pethoume!

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΛΙΜΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ "ΛΕΡΑ"!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΩ!!!
ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ μα ο χωρος που γινονται τα δημοτικα συμβουλια ειναι και δικος μας χωρος,και δεν σε υποχρεωνει κανεις να τους μιλησεις. Με την παρουσια μας και μονο στις συζητησεις των θεματων που γινονται εκει οπως και στις ψηφοφοριες που κανουν θα μορεσουμε να καταλαβουμε και να δουμε ποιοι πραγματικα ενδιαφερονται, γιατι πραγματικα υπαρχουν καποιοι που ενδιαφερονται και που θαβονται απο ολους τους αλλους.(δεν αναφερω ονοματα για να μην φανει οτι μεροληπτω ).Η μη παρουσια μας τους αφηνει το ελευθερο να αποφασιζουν για εμας χωρις εμας και επειτα να μας δικαιολογουνται με ενα σωρο ψεμματα οτι δεν ειναι υπευθυνοι και οτι κανουν οτι μπορουν.Ενω αντιθετα η παρουσια μας πιστευω οτι ειναι μια μεγαλη βοηθεια που δινει περισσοτερο κουραγιο σε οσους πραγματικα και ειλικρινα ενδιαφερονται και ο καλυτερος τροπος ελεγχου και πιεσης σε οσους μας κοροιδευουν, και σε οποιαδηποτε μετεπειτα δικαιολογια οτι ταχα δεν ειναι υπευθυνοι αυτοι. Σε λιγους μηνες πριν τις εκλογες θα βγουν να πουν οτι εχουν αγωνιστει για θεματα που οι ιδιοι εχουν καταψηφισει.Αληθεια πωσ θα μπορουσαν να μας δικαιολογηθουν εαν ηξεραν οτι τους εχουμε δει και τους εχουμε ακουσει απο κοντα για τις θεσεις που εχουν παρει σε οποιοδηποτε σοβαρο θεμα. apo anonymos2010gr

Δημοσίευση σχολίου