Σελίδες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποίησαν σήμερα οι Δήμαρχοι της Αττικής, καταγγέλλοντας την περικοπή, από την κυβέρνηση, των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) των ΟΤΑ κατά 25 – 30%.

Στην διαμαρτυρία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, συμμετείχε η πλειοψηφία των Δημάρχων και Κοινοταρχών της Αττικής (πάνω από 70 σε σύνολο 122), καθώς και αντιπροσωπείες των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Δράμας, Φλώρινας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Ξάνθης. Επίσης δήλωση συμπαράστασης εξέφρασαν άλλες 20 ΤΕΔΚ από όλη τη χώρα.
 
Στη συνέχεια Δήμαρχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών στην Βασιλίσης Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των Αιρετών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αιρετοί κατέθεσαν στον Υπουργό την αγωνία τους για την πορεία των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα για την περικοπή των ΚΑΠ, τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά 25-30%, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους Δήμους και τις Κοινότητες. 
 
Πηγή : ΤΕΔΚΝΑ 

 O Δήμαρχος μας ,όπως μας είπανε, δεν έκλεισε το δημαρχείο. Δεν έπρεπε να συμμετάσχει και αυτός αλλά και οι εργαζόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας ,όπως πράξανε οι άλλοι δήμοι, ή την συγκεκριμένη ημέρα προείχε η εξυπηρετηση του πολίτη ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ισως να εχει βρει τον τροπο να λυσει τα οικονομικα του δημου και να μην χρειαζεται να διαμαρτυρεται για τετοιου ειδους περικοπες :) αυτο που ειναι σιγουρο παντως ειναι οτι και αυτο τον μηνα υπηρχαν προβληματα σε πληρωμες συμβασιουχων παρολο που ηταν και περιοδος εορτων απο anonymos2010gr

Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι η Ποε-οτα δεν επικρότησε την κίνηση

Επικοινωνιακό τρικ των δημάρχων, χαρακτηρίζει το κλείσιμο των δήμων η ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Πιστεύουμε πάντως ότι οι καλύτεροι υποστηρικτές των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι εκπρόσωποι τους και ΟΧΙ οι εργοδότες τους, οι οποίοι αν και συμφώνησαν να κλείσουν τους Δήμους τους, οι περισσότεροι δεν το έπραξαν απλά το χρησιμοποίησαν επικοινωνιακά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Παράλληλα αν και χαρακτηρίζει «θετική αρχή» την κινητοποίηση προσθέτει ότι «αρκετοί δήμαρχοι σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα δικά τους προβλήματα είτε απειλούν με προσφυγές στα δικαστήρια (δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας) είτε με εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους»

Παράλληλα χαρακτηρίζει «άστοχο το γεγονός ότι δεν δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για να εκφράσει τις απόψεις των εργαζομένων όπως - σωστά - όλοι οι ομιλητές επισήμαναν τις επιπτώσεις που θα έχουν σ’ αυτούς».

Δημοσίευση σχολίου