Σελίδες

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”

Μας το στείλατε και το αναρτούμε:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1.      Ευχαριστούμε τους πολίτες του Αλίμου, κάθε άνδρα και γυναίκα, που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους και τις νέες που εμπιστεύθηκαν την Κίνησή  μας γιατί ένοιωσαν ότι δεν είμαστε ‘’μία από τα ίδια’’. Έχουμε επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο με την παρουσία μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και μαζί με τους πολίτες στις γειτονιές της πόλης μας για τα μεγάλα και για τα μικρά προβλήματα του Αλίμου.
2.      Το υψηλό ποσοστό αποχής που καταγράφηκε και στο Δήμο μας μαρτυρά την αποστασιοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών από τις εκλογικές διαδικασίες. Είναι φανερό ότι το μήνυμα απογοήτευσης, διαμαρτυρίας και αποστροφής που εκφράζει η αποχή απευθύνεται κυρίως προς τις δυνάμεις που διαχειρίστηκαν τα δημοτικά μας πράγματα, αλλά δεν παύει να αφορά όλους μας. Για το λόγο αυτό η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις καθώς και η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία του Δήμου αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της δράσης μας.
3.      Την ερχόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η εκλογή της Δημοτικής αρχής μεταξύ των παρατάξεων των δύο μεγάλων κομμάτων, τω οποίων ηγούνται οι Θάνος Ορφανός και Νίκος Τσαμπαρλής, στη βάση του ισχύοντος πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος. Η Κίνησή μας υποστηρίζει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θα καθιστούσε άχρηστο τον β΄ γύρο των εκλογών και θα αποτύπωνε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκφραση της βούλησης των δημοτών.
4.      Κατά την προεκλογική περίοδο αναφερθήκαμε αναλυτικά στις ευθύνες που έχουν για τη σημερινή κατάσταση οι δημοτικές παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίες διοίκησαν το Δήμο μας την τελευταία εικοσαετία. Είναι αυτές που ευθύνονται για την υπερχρέωση του Δήμου, για το απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο καθαριότητας ενώ πληρώνουμε τα υψηλότερα τέλη από όλους τους δήμους της Νότιας Αθήνας, για το ξεπούλημα της παραλίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι αυτές, επίσης, που δεν αντιτάσσονται στις πολιτικές του Μνημονίου και του Καλλικράτη οι οποίες θα στερήσουν πόρους από το Δήμο μας και κατά συνέπεια θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές υπηρεσίες του.
5.      Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Αλίμου που μας τίμησαν με την ψήφο τους είναι σε θέση να αποφασίσουν τι θα πράξουν την επόμενη Κυριακή. Εμείς, από θέση αρχής, δεν θα κάνουμε υποδείξεις ούτε θα δώσουμε κατευθύνσεις για τη στάση τους.
6.      Τέλος καλούμε όλα τα μέλη της κίνησής μας και τους φίλους που μας συνάντησαν στην εκλογική μάχη στην ανοικτή γενική μας συνέλευση την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Λεωφ. Ιωνίας 96, Άνω Καλαμάκι) για να προγραμματίσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου