Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

 Αναρτούμε την απάντηση που μας στάλθηκε από το γραφείο δημάρχου και αφορά το θέμα της "Ανάπλασης της λεωφόρου Καλαμακίου".
 
Subject: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΕΩΦ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                                          ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
  Γραφείο  Δημάρχου
                                    
                        Α Ν Ο Ι Χ Τ Η  Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
          Αγαπητέ Δημότη,
Αυτή την περίοδο εκτελείται το έργο «Ανάπλαση λεωφόρου  Καλαμακίου», που στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας.
      Με αφορμή διάφορα σχόλια και παρατηρήσεις που τέθηκαν από τους δημότες μας- δικαιολογημένα τα περισσότερα- λόγω ελλειπούς πληροφόρησης, θέλουμε να κοινοποιήσουμε τα παρακάτω απλά και αληθινά στοιχεία.
•       Τι  είναι το έργο «Ανάπλαση λεωφόρου  Καλαμακίου» ?
Το έργο περιλαμβάνει:
•       Αποξήλωση υφισταμένων πλακοστρώσεων και επιστρώσεων, κατά μήκος της λεωφόρου με μέριμνα στη διατήρηση υφισταμένων δικτύων υποδομών και χωρίς τροποποίηση στα υφιστάμενα πλάτη δρόμων και πεζοδρομίων.
•       Απομάκρυνση και επανατοποθέτηση όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις νέες χαράξεις, παντός είδους εξοπλισμού της πόλης(ιστοί, κάδοι κ.λ.π.)
•       Απομάκρυνση μετά προσοχής και  μεταφύτευση σε άλλους χώρους πρασίνου  του Δήμου, του αστικού πρασίνου (νεραντζιές, ελιές κ.λ.π.).
•       Νέες πλακοστρώσεις με οδεύσεις τυφλών, ράμπες για ΑμεΑ κ.λ.π.
•       Προμήθεια και νέες φυτεύσεις 500 περίπου  ήδη ανεπτυγμένων αειθαλών ομοίων  δένδρων, ευθύγραμμου κορμού με φύλλωμα και κώμη σφαιρική, σε θέσεις όπου να μην παρεμποδίζονται οι διελεύσεις των οχημάτων στα πάρκιγγκ.
•       Αποκατάσταση παντός είδους δικτύων, υποδομών και λοιπών κατασκευών που έχουν διαταραχθεί (απόληξη υδρορροών, φρεάτια κ.λ.π.) .
Έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος , να αποκτήσει ο κεντρικός δρόμος του  Καλαμακίου, όψη σύγχρονη,  με ομοιογενές και πυκνό πράσινο, και πεζοδρόμια  φιλικά στους περιπατητές και υπερήλικες.
•       Γιατί τώρα ?
….μας  λένε οι δημότες, σε εποχή κρίσης να δαπανώνται χρήματα για έργα εξωραϊσμού?
Η αλήθεια είναι ότι το έργο έχει δρομολογηθεί από το 2009, οι πόροι προέρχονται από την  Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ε.Σ.Π.Α-  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στα πλαίσια του Άξονα  4 «Αναζωογόνηση (regeneration) Αστικών  περιοχών»  και ειδικότερα,  της κατηγορίας Πράξης 04.61.01.12  «Πράσινη Ζωή στην πόλη» του Ε.Π. Αττικής 2007-2013. Η  μη  εκτέλεση του έργου δεν σημαίνει οικονομία αλλά απώλεια πόρων για το  Δήμο μας. Να σημειωθεί ότι, η χρηματοδότηση αυτή δεν μπορεί να διατεθεί για άλλες ανάγκες (μισθοδοσία, πληρωμές, αποχέτευση κ.λ.π.) παρά μόνον για το συγκεκριμένο έργο κι αν δεν απορροφηθεί  χάνεται.
•       Πώς δημοπρατήθηκε το έργο?
Σε μια εποχή που οι πολίτες δικαιολογημένα, θεωρούν τα περισσότερα έργα  εστία διαφθοράς,  τηρήσαμε όλους τους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας.
Η μελέτη του έργου έγινε από την Τεχνική μας Υπηρεσία και ψηφίστηκε   ομόφωνα (απόφαση 150/2009 του Δημ. Συμβουλίου) και  επίσης ομόφωνα  με την απόφαση (108/2010)  της Δημαρχιακής Επιτροπής.
•       Πόσο θα κοστίσει το έργο?
Ο  Προϋπολογισμός του έργου ανήρχετο συνολικά στα 2.050.000,00  € εκ των οποίων από το Ε.Σ.Π.Α.  εγκρίθηκε το  1.500.000,00 €,  οι δε υπόλοιπες 550.000,00 € θα βάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλίμου.
Κατά  τη διενεργούμενη  ανοιχτή  Δημοπρασία, πετύχαμε  από τον ανάδοχο έκπτωση  54%  επί του ποσού των 2.050.000,00 €,  κατά συνέπεια, το τελικό κόστος του έργου μειώθηκε και η σύμβαση  υπογράφηκε  για  το ποσό των  950.000,00 €.
Έτσι,  ο Δήμος ΔΕΝ  επιβαρύνεται ούτε με ένα (1) Ευρώ  για το έργο, - τουναντίον επιστρέφει στην Περιφέρεια  500.000,00 €-   και η λεωφόρος  Καλαμακίου, αλλάζει οριστικά όψη αποκτώντας ταυτότητα, ενιαίο χαρακτήρα με στοιχεία και υλικά πλήρως εναρμονισμένα μεταξύ τους σε όλο το μήκος της. Φίλοι δημότες,
Η  Δημοτική  αρχή,  από την προηγούμενη 4ετία, έδωσε δείγματα γραφής για το σεβασμό της στο δημόσιο χρήμα, την  εξοικονόμηση πόρων και  τη συγκράτηση του αβάσταχτου χρέους που κληρονόμησε απ’ το παρελθόν.  Ορθά μας επισημάνθηκε ότι διανύουμε περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες να διεκδικούμε τους λιγοστούς πόρους που μας αναλογούν  για τον εξωραϊσμό της πόλης μας,  γιατί όλοι  εδώ ζούμε  και όλοι μαζί θα ξεφύγουμε από την καταθλιπτική περίοδο που διανύουμε. Η ανάπτυξη και η βελτίωση είναι όπλα γι αυτό.
Οι δημότες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο Θάνο Ορφανό και τη Δημοτική Αρχή, ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε.


Υ.Γ. Η απάντηση αναρτάται με μεγάλη καθυστέρηση λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Ευχαριστούμε για την εν λόγω απάντηση. Οφείλουμε να πούμε ότι μας στάλθηκε στις 7 Απριλίου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στελνω το εξης προς ανάρτηση

πολλές ανακοινώσεις για διαγωνισμούς πρόσληψης αναρτούται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ καθυστερημένα έτσι ώστε ο πολίτης να ενημερώνεται "κατόπιν εορτής"
Σύμφωνα με άρθρο στο proslipsis.gr έχουμε την πληροφορία ότι ο καθε πολίτης μπορεί να προσβάλλει τέτοιου είδους ενέργειες και οι ανακοινώσεις όταν είναι "ληγμένες" (και δεν έχουν αναρτηθεί εγκαίρως στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) θεωρουνται ΑΚΥΡΕΣ.

ΜΑΚΗΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
την 1 ιουνιου 2011

Μισθούς πολλών μηνών (4 και 5) χρωστάει ο Πρόεδρος των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ κ. Παπανικολάου. Από τους γονείς ζητήθηκε μετά το Πάσχα να καταβάλλουν τροφεία για 3 μήνες. Επιχορηγήσεις ύψους 115.000 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο για μισθοδοσίες έχουν έρθει από το Υπουργείο Εσωτερικών και έχουν περάσει και τις σχετικές αποδοχές από το Δημοτικό και Διοικητικό Συμβούλιο εδώ και μέρες. Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου παραμένουν απλήρωτοι και ακούγεται ότι έτσι θα είναι μέχρι να πάρουν 1 μισθό τέλος Ιουλίου. Πού πάνε τόσα χρήματα; Χρήματα από τα τροφεία που προκαταβάλλονται μάλιστα και χρήματα από τις επιχορηγήσεις!!!
Ας βγουν να μας πουν!!!!
Αγανακτησμένοι οι εργαζόμενοι άρχισαν να παραιτούνται και αντικαταστάτες δεν προσλαμβάνουν από τους πίνακες κατάταξης. Αλλωστε ποιός πάει να μπλέξει τώρα πιά;;;
Αυτή δεν είναι δουλειά είναι "ΔΟΥΛΙΑ"

Δημοσίευση σχολίου