Σελίδες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Αλίμου απαντά για το κολυμβητήριο του Δήμου που έχει αναστήλει προσωρινά τη λειτουργία του.

Ο κος Αναστασιάδης ρωτά το Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό για το κολυμβητήριο του Δήμου που έχει αναστήλει προσωρινά τη λειτουργία του.
Διαβάστε παρακάτω τόσο το ερώτημα όσο και την απάντηση του Δημάρχου.
Η ερώτηση
Αγαπητέ Κε Δήμαρχε,
Καταρχήν Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος σε εσάς και την οικογένειά σας.
Είμαι κάτοικος Αλίμου και τα δύο μου παιδιά απολάμβαναν τις υπηρεσίες του κολυμβητηρίου μας, (ως μέλη του ΝΟΚ) μέχρι το τέλος του 2010.
‘Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί από την αρχή του Νέου Έτους.
Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου προς το προσωπικό του κολυμβητηρίου για το πότε θα λειτουργήσει δεν λαμβάνω καμία συγκεκριμένη απάντηση, παρά μόνο την φράση, «δεν γνωρίζουμε καλέστε μας την επόμενη εβδομάδα».
Επίσης, δεν υπάρχει πουθενά καμία επίσημη ανακοίνωση για το λόγο που το κολυμβητήριο είναι κλειστό.
Παρακαλώ μπορείτε να με ενημερώσετε ποια είναι η κατάσταση και πότε θα ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριό μας;
Με εκτίμηση

Κυριάκος Αναστασιάδης
Και η απάντηση
Άλιμος, 21.01.11
Κύριε Κυριάκο Αναστασιάδη,
Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία σας μαζί μας.
Η λειτουργία του κολυμβητηρίου ανεστάλη, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου, για την θέρμανση του νερού.
Με το νέο καθεστώς του «Καλλικράτη», δεν επιτρέπεται πλέον στους Δήμους να χρηματοδοτούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι και τα κολυμβητήρια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δοθούν νέοι κωδικοί δαπανών από το υπουργείο, κάτι που θα περιλαμβάνεται στους νέους προϋπολογισμούς των Δήμων, οι οποίοι πρέπει να συνταχτούν και να εγκριθούν.
Το ζήτημα λοιπόν είναι ουσιαστικό (έλλειψη χρημάτων) αλλά και γραφειοκρατικό (τεράστιες μεταβολές λόγω του «Καλλικράτη»). Υπολογίζουμε ότι το κολυμβητήριο θα ξαναλειτουργήσει το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο σύντομα.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για ότι άλλο χρειαστείτε.
Από το Γραφείο Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων 

Πηγή : www.alimosnews.gr
To δικό μας σχόλιο ....
"1.Ο καλλικράτης έχει ψηφιστεί εδώ και πολλούς μήνες. 2. Το χρέος αποκλείεται να είναι του νέου έτους..." 
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα..."

8 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

-κι όμως αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο κ.α. γιατί το κολυμβητήριο έκανε πρόσφατα πρόσληψη με σύμβαση έργου σε ναυαγωσώστη που δεν εργάζεται κάν σαν ναυαγωσώστης εκεί, παρά κάνει μπάλα καθημερινά στον λόφο πανί;

-ωραία διοίκηση και ωραία ασφάλεια για τα παιδιά μας παρέχουν οι δημοτικοί μας άρχοντες!!!!!

ΜΑΚΗΣ είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΙς ΜΠΡΟΣΤΙΝΕς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤ. ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΛΙΜΟΥ - μπηκαν στον 5ο μηνα τώρα!!!

Απλήρωτοι παραμένουν οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν στους ΔΗΜΟΤ. ΠΑΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΛΙΜΟΥ από τον Οκτώβρη. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ούτε και τα Χριστούγεννα ούτε ένα μισθό... Εχουν και την υποχρέωση να πληρώνουν τον ΟΑΕΕ κάθε δίμηνο, χωρίς να τους έχουν πληρώσει.
Επίσης τους υποχρεώνουν να χτυπούν κάρτα και να τηρούν 8ωρο (πράγμα παράνομο γιατί τότε ο εργοδότης πρέπει να έχει τον συμβασιούχο με ΙΚΑ (σύμβαση εξαρτημένης εργασίας).
Μερικοί από τους προσληφθέντες αυτούς είναι σε θέσεις γραφείων αντί θέσεις καθαριότητας (όπως προσλήφθηκαν), με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη προσωπικού, και να επιβαρύνονται οι λιγοστοί εργάτες όλο το έργο της καθαριότητας και οι δασκάλες το έργο των τραπεζοκόμων.

-ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ
-ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
-ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 2ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
Προσλήψεις όμως έγιναν και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ,
και οι νέοι συμβασιούχοι είναι στον 5ο μήνα απλήρωτοι και όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν και τις μισθοδοσίες τους κτλ........

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτίλες
Ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός καθώς και το τσουτσέκι του η Μιμή Κλεώπα-Μπίσμπα που είναι η υπεύθυνη του κολυμβητηρίου, είναι για τα μπάζα!!!

Στις 15 του Δεκέμβρη 2010, το κολυμβητήριο Καλαμακίου ήταν κλειστό λόγω της Πανελλαδικής απεργίας, όμως τελικά άνοιξε κατά τις 6:00 το απόγευμα, προκειμένου να γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος πόλο του ΝΟΚ με τον Πανιώνιο.

Στις 16 του Δεκέμβρη, το κολυμβητήριο Καλαμακίου εντελώς απροειδοποίητα παρέμεινε κλειστό, δεν υπήρξε η παραμικρή προειδοποίηση να μην τρέξουμε άδικα την ώρα της προπόνησης, και όταν φτάσαμε εκεί στις 8:00 το βράδυ, απλά συναντήσαμε τα πάντα κλειδωμένα, ερημιά και μαύρα σκοτάδια. Ο ΝΟΚ θεώρησε περιττό να ενημερώσει τους γονείς, παρόλο που έχει όλα τα στοιχεία μας. Σιγά μην κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με εμάς τα ζώα!

Στις 17 του Δεκέμβρη, βάλανε ένα χαρτάκι έξω από την κλειδαμπαρωμένη πόρτα, ότι για τεχνικούς λόγους το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό. Ο Δήμος Αλίμου έκτοτε έκλεισε το κολυμβητήριο στο Καλαμάκι, και έτσι παραμένει μέχρι σήμερα.

Στην αρχή είπανε πως υπήρχε κάποια βλάβη στις αντλίες, μετά πως δεν βρίσκουνε το ανταλλακτικό στην εγχώρια αγορά. Μετά πως το βρήκαν το ανταλλακτικό, αλλά πως θα χρειαστούν μέρες για την επισκευή...

Το κολυμβητήριο έτσι κι αλλιώς είχε αναγγελθεί με ανακοίνωση ότι θα παρέμενε κλειστό μέχρι τις 3 του Γενάρη, μετά είπανε πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 7 του Γενάρη του 2011...
Στις 7 του Γενάρη είπανε πως υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης, και πως δεν ξέρουν πότε θα αποκατασταθεί.

Όμως τελικά, άλλο είναι το πρόβλημα στην πραγματικότητα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως από τις 15 του Δεκέμβρη μέχρι τις 22 του Γενάρη, δεν υπήρχε εντός έδρας παιχνίδι για τον ΝΟΚ, και οι ξεφτίλες επέλεξαν να κλείσουν το κολυμβητήριο, για να εξοικονομήσουν τα έξοδα της θέρμανσης.

Ένα μήνα τώρα, το night club-cafe DIA NOCE που έχει άδεια λειτουργίας από τον Δήμο σαν "αναψυκτήριο" του κολυμβητηρίου, δουλεύει κανονικά παρόλο που το κολυμβητήριο είναι κλειστό. Λειτουργεί για τις ανάγκες "ανάψυξης" του κλεισμένου κολυμβητηρίου. Το συγκεκριμένο club είναι αυθαίρετο, έχει καταπατήσει τεράστια έκταση, αλλά σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει όλοι, χρηματοδοτεί τις ανάγκες θέρμανσης και λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Δεδομένου ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να μάθουμε πόσα στοιχίζει η θέρμανση του κολυμβητήριου, ενώ δεν ξέρουμε και με σιγουριά ποιος τελικά πληρώνει τα έξοδα θέρμανσης, ο Κύριος μόνο γνωρίζει πόσα χρήματα εξοικονομήθηκαν, αν εξοικονομήθηκαν και δεν κατέληξαν στις τσέπες μακρυχέρηδων, αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι ο ΝΟΚ έχασε έσοδα από τις συνδρομές που πληρώνουμε οι γονείς των αθλούμενων παιδιών, καθώς και τα έσοδα (στο μέλλον) από όσους τελικά φύγαμε και θα φύγουμε και θα καταλήξουμε σε άλλες ομάδες. Βέβαια τα τμήματα αγωνιστικής λογικά θα πληρώνουν κανονικά, αφού κάπου θα τους έχουνε βολέψει αυτούς ο ΝΟΚ. Είναι σκανδαλώδες ένα κολυμβητήριο που χτίστηκε σαν Ολυμπιακό Έργο να θερμαίνεται με πετρέλαιο, και όχι με φωτοβολταϊκά ή έστω με φυσικό αέριο. Πόσο δύσκολο ήταν οι ξεφτίλες να "σκεπάσουν" την εξέδρα με φωτοβολταϊκά?

Αντώνης Μάγγος

http://www.youtube.com/watch?v=9HJLwuRo3FQ είπε...

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9HJLwuRo3FQ

ΜΑΚΗΣ είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ

"...ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΛΙΜΟΥ. ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ. Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!!!ΑΙΣΧΟΣ!!!
150 ΝΗΠΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΒΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!! ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ! ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΟΨΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. Η ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. "

amanAM είπε...

Νοέμβρης του 2011, και το κολυμβητήριο έχει ήδη κλείσει... Τώρα φταίει και πάλι ο Καλλικράτης κύριε Δήμαρχε?

Πόσα ξοδεύτηκαν για την πεζοδρόμηση στης Λεωφόρου Καλαμακίου, και πόσο στοίχισε η δενδροφύτευση των ξεραμένων δένδρων?

Το Dia Noche εξακολουθεί να δουλεύει, με την ίδια άδεια σαν αναψυκτήριο κολυμβητηρίου, στο καταπατημένο χώρο. Το κολυμβητήριο όμως είναι κλειστό.

θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε Δήμαρχε, καθώς και όσοι σας ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

exete akousei nea ti ginete me to kolhmvhthrio?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Ορφανό ψήφισα και δεν ντρέπομαι καθόλου! Μια χαρά είναι όλα και Ορφανό θα ξαναψηφίσω!

Δημοσίευση σχολίου