Σελίδες

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΙ : 24ωρη απεργία σήμερα 23/9 για τους εποχικούς, τετράωρη στάση εργασίας για το υπόλοιπο προσωπικό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εγαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που απασχολούνται με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και Έργου.
Παράλληλα, κηρύχθηκε 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί, για το υπόλοιπο προσωπικό που απασχολείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους να παραστούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί στον Άρειο Πάγο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121 - Αθήνα), όπου την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 συζητείται το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης για ελαστικές μορφές εργασίας και ζητά να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και να αρθεί η αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Χαρακτηρίζει δε απαράδεκτη και παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να "παγώσει" ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα μέσω του Α.Σ.Ε.Π. ή είχαν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες διορισθέντων και το προσωπικό εργαζόταν αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Η εν λόγω απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία φορέων των Ο.Τ.Α., όπως οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα και έχει ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε είναι οι εκλογες? Ποιά ημερομηνία?

Ανώνυμος είπε...

7 Νοεμβριου

Δημοσίευση σχολίου