Σελίδες

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιστολή Χ. Κορτζίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση - Εντονες οι κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων

  Εκτύπωση
Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του για την τυχόν «κατάργηση» του Δήμου μέσω του προγράμματος «Καλλικράτης».
Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ενώ έχει ενημερώσει για τις απόψεις του τους βουλευτές της Β’ Αθηνών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η συγκέντρωση υπογραφών από κατοίκους ενάντια στη συνένωση του Δήμου Ελληνικού με άλλον ή άλλους δήμους, ενώ έχει συγκροτηθεί και δραστηριοποείται έντονα και Επιτροπή Αγώνα από δεκάδς φορείς της πόλης του Ελληνικού κατά της όποιας τυχόν επιχειρουμενης συνένωσης.

Οι υπογραφές, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεπεράσει τις 4.000, μαζεύονται σε γραπτή μορφή στις κάλπες που έχουν στηθεί στο ΚΕΠ, στο δημαρχείο και στο παράρτημα του δήμου στην Αγία Παρασκευή ή σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί πλέον, ότι ο Δήμος Ελληνικού δεν θα αποτελέσει μία "εύκολη περίπτωση" για το πρόγραμμα του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ, όπως ενδεχομένως είχε υποτεθεί!

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Ελληνικού:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας έστειλε η επιτροπή αγώνα του δήμου μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας για μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας για το εν λόγω θέμα.

Το κάνουμε αυτό διότι ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ σοβαρά από συστηματικές διαρροές στα ΜΜΕ, ότι υπάρχει πρόταση για κατάργηση του δήμου μας μέσω του Καλλικράτη, ενός δήμου που για πολλούς λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη ότι πρέπει να υπερασπιστούμε.

Επιτρέψετε μας να σας δηλώσουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, με τις πιο αποφασιστικές μορφές πάλης και με την αγωνιστικότητα που έχουμε δείξει και σε άλλες περιπτώσεις ότι διαθέτουμε, σε οποιαδήποτε απόφαση για την πόλη μας, που θα επιχειρήσει να παρακάμψει τη θέληση του εκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου και του λαού της,

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού
Χρήστος Κορτζίδης»


Πηγή :www.silvercity.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου