Σελίδες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Καλλικράτης - ο μεγαλοεργολάβος της εποχής

Συμφωνείτε με την συγχώνευση των Δήμων;
Τα σενάρια λένε για Άλιμο - Αργυρούπολη - Ελληνικό ή Άλιμο- Αργυρούπολη.
Αλήθεια ...ποιό σενάριο από τα 2 θα είναι καλύτερο;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dystyxos akoma den kseroyme ti simainei ayto gia emas toys dimotes..Tha trexoyme ston enan kai ston allo na mas epsipiretisei.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Κανένα.
Διαφωνώ με την συγχώνευση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΙΜΟ -ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΖΙΔΗ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΣΟΦΟΥΜΕ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Δ.Φ. είπε...

Και εγώ συμφωνώ σίγουρα στο εξής:

Οτι σύνορα και ας βάλουν αρκεί με Δήμαρχο τον Κορτζίδη.
Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρθηκε σαν Δήμαρχος και εξίζει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου.

Διαφάνεια στις προσλήψεις τους, ενημέρωση, αξιοκρατία και μεγάλος αγωνιστής... έκανε πόσο καιρό απεργία πείνης για τις ελευθερίες παραλίες του.

Λοιπόν γνωρίζω πολύ κόσμο που έτρεχε για αυτόν τον Δήμαρχο και ας μην ανήκαν στον Δήμο του.

Συγχαρητήρια κ. Κορτζίδη σου αξίζει να είσαι πάντα ΔΗΜΑΡΧΟΣ μακάρι και δικός μας!

Μαρία είπε...

Επειδή ακούγονται σενάρια και γράφονται επίσης πολλά παραθέτω το παρακάτω :

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο «Καλλικράτης» θα έχει ψηφιστεί έως τις 15 Μαΐου. «Η μη υλοποίησή του εξυπηρετεί ευσεβείς πόθους κάποιων προσώπων που ξεβολεύονται και κάποιων οικονομικών δυνάμεων, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, που έμαθαν επί δεκαετίες να νέμονται το σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

«φοβου τους δαναους και δωρα φεροντας» και να το πω και αλλιως « φοβαμαι όλα αυτά που θα γινουν για μενα χωρις εμενα» ένα μεγαλεπηβολο σχεδιο όπως μας διαφημιζουν με πολύ λιγους από εμας να εχουμε καταλαβει για τι ακριβως προκειται.
(Δεν ειμαι πολιτικος αναλυτης ουτε κανενας ακαδημαικος η καθηγητης με βαθυστοχαστο υφος κριτικης και αναλυσης ουτε και καποιος φανατικος οπαδος καποιου κομματος , ενας απλος δημοτης ειμαι που καταφερα να παρω ένα απολυτηριο λυκειου.) και τα αναφερω όλα αυτά γιατι θελω να δειξω ότι δεν με ενδιαφερει το πώς θα είναι και το πώς θα λειτουργει ο περιφημος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αλλα ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ομως το τι αμεσα αποτελεσματα θα εχει για μενα τον απλο εργαζομενο, τον απλο δημοτη, που φαινεται πως εχουν ξεχασει πως εγω τους πληρωνω όλα αυτά τα χρονια. Σκεφτομαι λοιπον λιγακι και τα παιρνω με την σειρα . Μηπως θα δημιουργησουν νεες θεσεις εργασιας? Μηπως θα μας φτιαξουν παιδικους σταθμους που θα είναι εντελως δωρεαν για ολους τους εργαζομενους να αφηνουμε τα παιδια μας?Μηπως θα γινουν καλυτερα τα σχολεια , τα κτιρια των σχολειων? Θα γινουν περισσοτεροι χωροι αθλοπαιδειων ? περισσοτερα παρκα και πρασινο ?θα εχουμε περισσοτερο ελευθερο χωρο στις παραλιες μας?Θα εχουμε παρισσοτερες δωρεαν κοινωνικες παροχες από ένα δημο που εχει τα ακριβοτερα δημοτικα τελη σε ολη την ελλαδα? Θα γινουν πιο καθαροι οι δρομοι ? θα υπαρχει λιγοτερη γραφειοκρατια για τις κάθε λογης υποθεσεις μας με τον δημο? Θα υπαρχει μαγαλυτερη διαφανεια σε ολους τους διαγωνισμους και τις αναθεσεις των διαφορων εργων ? Θα υπαρχει αξιοκρατια? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ μιας και βρισκομαστε σε τοσο μεγαλη οικονομικη κριση?
Θα μπορουσα να γεμισω πολλες σελιδες με τετοιες μικρες απλες ερωτησεις που πιστευω ότι ερχονται στο μυαλο του κάθε εργαζομενου του κάθε δημοτη που ενδιαφερεται για τον δημο του.Και αν είναι να γινουν όλα αυτά τα ονειρεμενα, γιατι δεν εχουν γινει εως τωρα σαν ενας μικροτερος δημος που είναι και πιο ευελικτος από θεμα γραφειοκρατιας και ερχεται και σε ποιο προσωπικο επιπεδο με τους δημοτες του?
Όλα αυτά σκεφτομαι (που ισως σε καποιον βαθυστοχαστο αναλυτη να φαινονται γελοια ) αλλα που εμενα με κανουν να φοβαμαι , να φοβαμαι ότι θα ερθουν ακομη χειροτερες μερες . Μου ερχονται στο μυαλο οι εποχες με τις μονοκατοικιες με τις αυλες τους που μετα τις δωσαν αντιπαροχη για να γινουν πολυκατοικιες και που στο τελος εχουν πνιξει τους κατοικους και τους εχουν αποξενωσει ακομη περισσοτερο,οι μικρες γειτονιες που παιζαμε μπαλα και που εγιναν λεωφοροι ,οι ανοιχτες παραλιες που εγιναν πλαζ με ενοικιαζομενες καρεκλες ,οι μεγαλες αλανες που εγιναν οικοπεδα για βιλλες,τα θερινα σινεμα που εγιναν ξενυχταδικα και σουπερμαρκετ .Όλα αυτά σκεφτομαι και φοβαμαι ,(όχι ότι φοβαμαι οτιδηποτε καινουργιο) αλλα απλα , αν κρινω από κάθε (εκσυγχρονισμο) εχει γινει μεχρι τωρα για μενα ( για μας), φοβαμαι οποιονδηποτε νέο (εκσυγχρονισμο) που λενε ότι κανουν για το καλο μου.Φοβαμαι ότι ο Καλλικρατης θα κανει δημους μεγαλους ,νεους δημους τερατα σαν μεγαλες Ανωνυμες Εταιριες χωρις κοινωνικο προσωπο που θα εχουν σαν πρωταρχικο σκοπο την εξασφαλιση πορων , και που για να βρουν νεους τροπους να κερδιζουν θα στραφουν στους ηδη ένα και γνωστο που δεν είναι άλλος από το να μας βαζουν νεους δημοτικους φορους , μεγαλυτερα δημοτικα τελη , περιορισμο κοινωνικων παροχων κλπ κλπ .Όλα αυτά σκεφτομαι και φοβαμαι ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ. Γι αυτό και ενοιωσα την αναγκη να κανω αυτό το λιγο μεγαλο σχολιο ( που είναι καθαρα προσωπικη μου αποψη) γιατι πιστευω ότι υπαρχουν και αλλοι συνδημοτες που ισως να σκεφτονται σαν και μενα και ισως ολοι μαζι να βρουμε καποια στιγμη αυτά που μας ενωνουν και την δυναμη να αντιδρασουμε και επιτελους καποια στιγμη να βαλουμε ενα φρενο σε ολους αυτους που θελουν το (καλο μας) και μας εχουν φτασει στην κατασταση που βρισκομαστε. ΥΓ ευχαριστω το blog για την φιλοξενια anonymos2010gr

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Ενας ακομη ενδιαφερον σχολιασμος που μας ενδιαφερει αμεσα και μας δειχνει μια γενικη συνοψη και το τι περιπου μας περιμενει με τον περιφημο Καλλικρατη στην παρακατω διευθυνση: http://analyseto.blogspot.com/2010/04/blog-post.html#comment-form

Δημοσίευση σχολίου