Σελίδες

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δήμαρχοι: Να αρθεί η μονιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων

Άρση μονιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες αλλά και νομιμοποίηση των συμβασιούχων ζητούν οι δήμαρχοι, προκειμένου να λειτουργήσουν, όπως υποστηρίζουν, καλύτερα οι ΟΤΑ α΄βαθμού.

Αυτό προκύπτει από το ε΄ μέρος των επώνυμων απαντήσεων των 832 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι
Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι δήμαρχοι ζητούν την άρση της μονιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, στην πλειοψηφία τους (αν και τα ποσοστά είναι μειωμένα σε σχέση με το 2002) ζητούν να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. 

Καθαριότητα και πράσινο σε ιδιώτες
Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απαντήσεις σχετικά με το αν η ανάθεση σε ιδιώτες κάποιων αρμοδιοτήτων (όπως π.χ. η καθαριότητα, το πράσινο κ.λ.π.) ή τμημάτων των αρμοδιοτήτων των δήμων, θα βελτίωνε ή όχι το επίπεδο των υπηρεσιών στους τομείς. Πάνω από τους μισούς δημάρχους (ποσοστό 54%) απαντούν θετικά (αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και στην έρευνα του 2002: 53,5%), το 23,3% (20,3% το 2002) υποστηρίζει ότι «δεν θα επηρέαζε ουσιαστικά», ενώ το 15,9% (11,2% το 2002) θεωρούν ότι «θα το έκανε χειρότερο».  


Πηγή : www.aftodioikisi.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"οι δημαρχοι κάνουν όνειρα!!!!!"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΑ ΨΗΦΩΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ).
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΛΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ

alimousios είπε...

etsi, na arthei i monimotita na xwnoume mesa opoion theloume emeis.....

Politis είπε...

Re alimousie tha mas trelaneis???
Me tis simbaseis einai pou xonei kaneis opion thelei kai opote thelei kanontas rousfetia, oxi stous monimous.
Oso gia ta dika mas tha xei endiaferon na doume tin ekseliksi twn simbasiouxon twn teleftewn 10-15 etwn eidika apo tote pou o dimos mpainei mesa(94)

alimousios είπε...

file politi, nomizw oti leme to idio. Me tin arsi tis monimotitas kai me ti nomimopoiish twn symvasewn ginontai ta rousfetia. kai gw auto egrapsa...!

0tan lew na ARTHEI i monimotita na xwnoume mesa opoion theloume "EMEIS", to lew profanws eirwnika. An yphrxe lathos stin syntaksh ths protashs, sorry, pantws to idio me sena lew kai gw...

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αυτό που έχει σημασία είναι οτι όλοι μας καταδικάζουμε τέτοιες στάσεις των Δημάρχων και των Διοικήσεών τους.
Θα βρεθεί άραγε ένας άνθρωπος που να αξίζει να διοικήσει;
Ενας που θα έχει αρχές για αξιοκρατικές και δίκαιες διαδικασίες και θα ταχθεί υπέρ της διαφάνειας και θα το αποδείξει με τα έργα του;
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, και θα είχε σίγουρο κέρδος στις εκλογές!!!

Ανώνυμος είπε...

Ok malon disnoisi. opos kai na xei tora pleon komenes oi simbaseis k oses elaxistes mono mesw asep opote kakws oregonte oi dimarxaioi

Ανώνυμος είπε...

1) Ο φιλτατος συνδημοτης Κωστας εχει απολυτο δικιο πλησιαζει η στιγμη που θα μας δοθει ακομα μια ευκαιρια με την ψηφο μας -τουλαχιστον αυτην δεν μας την εχουν αφαιρεσει- ( ακομα ) να διορισουμε καποιον καινουργιο δημαρχο να μας διοικησει και καλο ειναι να ξερουμε ότι αυτή τη φορα θα είναι για 5 χρονια (καλλικρατης γαρ) Πρεπει επιτελους να καταλαβουμε ότι μονο εμεις και μονο εμεις ειμαστε υπευθυνοι με την σταση μας και με την ψηφο μας για την οποια κατασταση εχει δημιουργηθει.Και δεν το λεω αυτό με την κακη εννοια αλλα με την εννοια ότι ολοι ειμαστε τοσο αφελεις που δειχνουμε εμπιστοσυνη σε ωραια και μεγαλα λογια που δειχνουμε εμπιστοσυνη σε ωραια και τιμια προσωπα που κανεις δεν αντιλεγει ότι μπορει να εχουν καλες προθεσεις, χωρις να δινουμε ομως σημασια στην πολιτικη γραμμη που αντιπροσωπευουν,με αποτελεσμα οι οποιες καλες προθεσεις να αλλαζουν κατω από την πιεση κομματκων συμφεροντων, και είναι οι ιδιες παντα πολιτικες γραμμες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταια 35 χρονια που μας εχουν φτασει στην κατασταση που βρισκομαστε .Είναι πασιφανες και αποδεδειγμενο ότι κανεις δημαρχος πλεον δεν κατεβαινει ανεξαρτητος χωρις την φανερη η μυστικη υποστηριξη καποιου κομματος .Οσο και αν το θελουμε αυτό, είναι τετοιο το πολιτικο και κοινωνικο συστημα που κατι τετοιο είναι αδυνατο εως και ουτοπικο και οποιος δημαρχος ισχυριζεται ότι είναι ανεξαρτητος ειμαι σιγουρος ότι κρυβει καποιες σκοτεινες σκοπιμοτητες.Κατά την ταπεινη μου αποψη λοιπον και κρινοντας παντα πρωτα με την λογικη και μετα με το συναισθημα,κανοντας μια αναδρομη σε ολους οσους εχουν περασει μεχρι τωρα ( και το λεω αυτό γιατι ειμαι 35 χρονια δημοτης και τους εχω ζησει ολους). Βλεποντας δημοτικους συμβουλους να αλλαζουν παραταξεις μονο και μονο για προσωπικο οφελος ακομα και δημαρχους να διαφωνουν να κανουν ξεχωριστες παραταξεις και να κατεβαινουν δηθεν ανεξαρτητοι με μονο σκοπο την εφημερη εξουσια και το προσωπικο συμφερον , χωρις κανενας μα κανενας από ολους αυτους να εχει ενδιαφερθει αληθινα και ουσιαστικα για τον δημο η για τους δημοτες του.Διατηρωντας μεχρι και σημερα μια πελατειακη σχεση . Χωρις καμμια διαφανεια χωρις καμμια αξιοκρατια μονο και μονο για ψηφους και για κομματικα και προσωπικα οφελη.

Ανώνυμος είπε...

2)ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ και ποιο είναι το οφελος των δημοτων?Και τωρα με την εφαρμογη του Καλλικρατη ακομα χειροτερα μεχρι πριν λιγους μηνες δημοτικοι συμβουλοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφασισαν ομοφωνα ότι συμφωνουν με τον Καλλικρατη, χωρις να ενδιαφερθουν πραγματικα για το πώς θα μπορεσουν να τον εφαρμοσουν σε ένα υπερχρεωμενο δημο .Μοναδικη αρνητικη ψηφος ηταν της Αγωνιστικης Δημοκρατικης Ενοτητας. Που είναι γνωστο ότι υποστηριζεται από το ΚΚΕ Δεν θελω να χαρακτηριστω σαν κομμουνιστης και αντιδραστικος αλλα αυτή τη φορα σκεφτομαι περισσοτερο με την λογικη και λιγοτερο με το συναισθημα αυτή τη φορα κοιταζω περισσοτερο το συμφερον ολων των δημοτων και μετα το δικο μου ,γιατι μετα από 35 χρονια καταλαβα επιτελους ότι το δικο μου συμφερον είναι το συμφερον ολων των δημοτων.Και κοιταζοντας και αλλους γειτονικους δημους για να δω και ένα δημο με καποια άλλη πολιτικη γραμμη( να δω αν υπαρχουν διαφορες) βλεπω και τον δημαρχο του Ελληνικου που υποστηριζεται από το ΚΚΕ , και που εχει γινει πασιγνωστος από τους αγωνες που κανει συνεχως και εχει κερδισει ολους τους δημοτες του. Ψαξτε μονοι σας να δειτε τις διαφορες σε κοινωνικα θεματα όπως παιδικοι σταθμοι κλπ κλπ να δειτε διαφορες με τον δικο μας δημο.Παραλιες ολανοιχτες για το Ελληνικο, ιδωτικες στον Aλιμο .Υπερχρεωμενος ο Αλιμος, ο δημος Ελληνικου δεν χρωσταει τιποτα.Αλλα για να μην λεω πολλα είναι καλυτερα να τα ψαξετε και να τα δειτε μονοι σας .Σκεφτομενος όλα αυτά λοιπον και επειδη βλεπω ότι οι σημερινες καταστασεις εχουν γινει παρα πολύ σοβαρες δεν συγχωρω άλλο λαθος στον εαυτο μου γινομαι πιο επιφυλακτικος και δεν δειχνω καμμια εμπιστοσυνη σε ολους αυτους που καταχραστηκαν την εμπιστοσυνη μου.Αλλα τωρα εμαθα όμως εστω και αργα ότι εχω το μεγαλυτρο οπλο να τους αντιμετωπισω και αυτό είναι η ψηφος μου. Από εδώ και περα η αδιαφορια η απαθεια και ωχαδερφισμος (που μας χαρακτηριζει είναι αληθεια τους περισσοτερους από εμας) θα είναι εχθρος μου.Τωρα επιτελους καταλαβα ότι δεν θα κοιταζω μονο προσωπα, αλλα ποια πολιτικη γραμμη αντιπροσωπευουν αυτά τα προσωπα.Αν θελουμε να αλλαξουν τα πραγματα,σε όλα τα επιπεδα ,αξιοκρατιας, διαφανειας ,κοινωνικων παροχων,προσληψεων, κλπ κλπ από εμας τους ιδιους εξαρταται ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ μπορουμε να τα αλλαξουμε και φυσικα όχι ψηφιζοντας τις ιδιες πολιτικες γραμμες αλλα δοκιμαζοντας νεες ξανα και ξανα μεχρι να το πετυχουμε.Τωρα καταλαβα ότι το δικο μου συμφερον είναι το συμφερον ολων των δημοτων και το συμφερον ολων των δημοτων είναι το δικο μου συμφερον anonymos2010gr

Ανώνυμος είπε...

@ An den koitaksoume ta prosopa para mono tis politikes grammes tote einai dedomeno to apotelesma mias k oi sisxetismoi stin koinonia einai dedomenoi k osoi den tous blepoun yparxei thema. Episis an den iparxei i enia tou prosopou stin politiki zitw pou kaikame!
@ An thimame kala sto Elliniko einai kapies dekades afta ta kentra ta nixterina. Kai to erotima mou einai pote adiodotitikan k apo pia dimotiki arxi, giati litourgoun akomi simera meta apo tosous agones k pws bebea mporeis kaneis na paromiasei s afto to epipedo ton Alimo me to Elliniko?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ από το ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ εχει αναρτηθει στο Blog Ανω-κατω στο Καλαμακι θα το δειτε στην παρακατω διευθυνση http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2010/06/15/papakonstantinouelliniko/ αναρωτιεμαι αν και εμεις οι αλιμιωτες θα μπορουσαμε να διορισουμε με την ψηφο μας εναν τετοιο δημαρχο που δεν θα δισταζει να ερχεται αντιμετωπος με το εως τωρα πολιτικο κατεστημενο που μας εχει φτασει μεχρι εδω ( αλλα ειπαμε ειναι καθαρα θεμα πολιτικης γραμμης και οχι μονο εναλλαγες προσωπων)γι αυτο και ξαναλεω αν θελουμε πραγματικα αλλαγη του πολιτικου κατεστημενου δεν πρεπει να ξαναδωσουμε την ψηφο μας στα ιδια κομματα anonymos2010gr

Ανώνυμος είπε...

το παραπανω σχολιο για τον δημαρχο του ελληνικου ειναι η απαντηση μου στον φιλο σνδημοτη που αναφερεται για προσωπολατριες και οτι δεν εχει γινει τιποτα στο δημο ελληνικου. Ας γινοταν εστω και ενα απο αυτα που εχουν γινει εκει η εστω και μια προσπαθεια διεκδικησης οπως διεκδικουν και αλλλοι με απεργιες πεινας. προσωπα εχουμε δει αρκετα και ωραια και τιμια αλλα το μονο που κανουν μετα τις εκλογες ειναι να ακολουθουν τις πολιτικες γραμμες των κομματων που αντιπροσωπευουν. Και δεν τους κατηγορω γι αυτο ο καθενας ειναι ελευθερος να διαλεγει αυτο που πιστευει η πολιτικοποιηση και η πολιτικη σκεψη αλλωστε ειναι χαρακτηριστικο των ελληνων εδω και χιλιαδες χρονια.και σιγουρα δεν αντιλεγω οτι ενα τιμιο και σεβαστο προσωπο παντα συμβαλλει σε κατι καλυτερο. Αυτο που εννοω και το ειπα και πριν ειναι οτι οσο καλο, ωραιο και τιμιο να ειναι καποιο προσωπο εχει δεμενα χερια κατω απο την καθοδηγηση της πολιτικης γραμμης που εκπροσωπει.Και αυτο το βλεπουμε συνεχεια απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταια χρονια που οποιος διαφωνει διαγραφεται. Αυτο λοιπον εννοω, οτι ειναι θεμα ποια πολιτικη γραμμη εκπροσωπει το καθε προσωπο και τις πολιτικες γραμμες των δυο μεγαλων κομματων τις εχουμε δει και τις εχουμε δοκιμασει τα τελευταια τριαντα πεντε χρονια ασ δοκιμασουμε και καποια αλλη πολιτικη γραμμη και αν δεν μας κανει την ξανααλαζουμε. anonymos2010gr

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, τα νυχτερινά κέντρα στο Ελληνικό λειτουργούν χωρίς άδεια (δεν τους χορηγεί ο Δήμος εδώ και χρόνια). Σφραγίζονται από το Δήμο αλλά την ίδια κιόλας μέρα ξαναλειτουργούν. Η αστυνομία που είναι καθήκον της να τα κλείσει και να κινήσει διαδικασίες αυτόφορου, κάνει τα στραβά μάτια. Βλέπε για το θέμα: http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2010/06/16/2014/
ΝΑ

Δημοσίευση σχολίου