Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κολυμβητηριο Αλιμου και θέρμανση νερού


Μας το στείλατε και το αναρτούμε :

Παρακαλώ πολύ δείτε τι γίνετε με το θέμα του πετρελαίου για την θέρμανση του νερού του κολυμβητηρίου. Είναι απαράδεκτο για τα παιδάκια να τα υποβάλλουμε σε τέτοια ψυχρολουσία και ο καιρός σε λίγο θα χειροτερέψει. Απαράδεκτη η διοίκηση που δεν πρόβλεψε να εξασφαλίσει το απαραίτητο πετρέλαιο όπως κάθε χρόνο. Να ανευρεθούν οι υπαίτιοι και να τους ξεμπροστιάσουμε.


Α.. τώρα θα σας μαλώσω..... Θέλετε και θέρμανση εν ώρα κρίσης της ελληνικής οικονομίας?

Χωρίς χιούμορ τώρα, όντως η κατάσταση είναι πολύ κακή. Φυσικά εννοώ την θέρμανση και την κατάσταση την οποία βρίσκονται τα αποδυτήρια. Καθημερινά παίρνουμε μηνύματα παραπόνων για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι δυνατόν να ξεπλένονται τα παιδάκια με κρύο νερο? Μετά λέμε γιατί ξεπηδάει το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"...

Καθαριότητα ή /και αρχοντιά...

Πολλές συζητήσεις έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα να γίνονται για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία. Η λύση αυτή μπορεί να δείχνει δελεαστική..
Στην πραγματικότητα είναι σαν να λέμε να βάλουμε "συνεργείο" νοσοκόμων ή γιατρών να εξετάσουν έναν άρρωστο. Φυσικά και εάν είναι κάτι απλό θα του δώσουν μια οδηγία ή μια συνταγή και θα φύγει ικανοποιημένος. Τα πράγματα λοιπόν μπορεί να δείχνουν ωραία...Ας ιδιωτικοποιήσουμε λοιπόν και την υγεία. Επειδή το ίδιο πιθανώς θα θέλουμε αργότερα να κάνουμε και με τους υπαλλήλους π.χ. του Δήμου ή του ταχυδρομείου ή του ΙΚΑ κοκ ας αναλογιστούμε τι συνέπειες θα έχει αυτό για την κοινωνία μας.
Ας ξαναέρθουμε στο παράδειγμα γιατρού- ασθενή .Υπάρχουν άρρωστοι που χρειάζονται παρακολούθηση.Την παρακολούθηση την κάνει ο ίδιος γιατρός κάθε φορά. Εαν είχαμε το συνεργείο ιατρών έπρεπε ο κάθε γιατρός να εξετάσει την περίπτωση του ασθενούς από την αρχή λαμβάνοντας υπόψη ένα ιστορικό που κάθε φορά εμπλουτίζεται με περισσότερα και πολυπλοκότερα δεδομένα. Ο δε ασθενής δεν αισθάνεται την ασφάλεια της προσωπικής επαφής με τον θεράποντα ιατρό του.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής : χαμένες ανθρωποώρες, ανασφάλεια, λάθη και αργοπορία.
Ας μην μηδενίζουμε λοιπόν τους "σκουπιδιάριδες" κατά την λαϊκή έκφραση. Ξέρουν την δουλειά τους καλύτερα από οποιονδήποτε και εργάζονται με σύστημα και τακτική που τόσα χρόνια τους δίδαξε η πείρα στην εργασία τους. Δεν έχουν σκοπό το συμφέρον όπως τα ιδιωτικά συνεργεία. Εργάζονται σε συνθήκες απίστευτα σκληρές στις οποίες όλοι εμείς οι "σχολιαστές"  θα τρέμαμε να αντιμετωπίσουμε.. Ωραία είναι η άνεση του καναπέ αλλά πάει πολύ να κρίνουμε και να μηδενίζουμε τις προσπάθειες των ανθρώπων που μας καθαρίζουν από τις βρωμιές μας.

Την επόμενη φορά που θα τεθεί λοιπόν ερώτηση "θα προτιμούσατε να γίνει ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας "  ας σκεφτούμε πριν απαντήσουμε.