Σελίδες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Μας ζητήσατε και το αναρτούμε :
Από σήμερα 30/04/2010 και για 10 ημέρες τα ΕΛΤΑ θα προσλάβουν οκτάμηνα με  ΑΣΕΠ για:

500 θέσεις ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
250 θέσεις ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
11 θέσεις ΥΕ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΩΝ
Η εμπειρία μετράει εώς 420 μόρια (5 χρόνια)

Οι θέσεις είναι για ΕΛΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΑΘΗΝΑΣ

Θα δημοσιεύουμε τέτοια θέματα γιατί διανύουμε δύσκολους καιρούς και
ως τοπική κοινωνία αλλά και ως πολίτες αυτής της χώρας .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Υποψήφιος Δήμαρχος ο κ.Τσαπαρλής

Μας ζητήσατε και το αναρτούμε :

Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Αλίμου θα είναι ο κ. Τσαπαρλής.
Την επόμενη Τετάρτη 5 Μαϊου στο Κάρολος Κουν θα γίνει η επίσημη
ανακήρυξη του κ.Τσαπαρλή.

Εμείς ευχόμαστε καλή αρχή στους υποψηφίους

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Καλλικράτης προς διαβούλευση

Μόνος του μένει ο Άλιμος και ο Αγ.Δημήτριος , ο Υμηττός πάει στην Δάφνη και το Ελληνικό
στην Αργυρούπολη. Δείτε παρακάτω για όλες τις συνενώσεις δήμων :
 
Προσχέδιο
Αιτιολογική έκθεση
Έκθεση αξιολόγησης συνεπειών 

 Οι δήμοι που συνενώνονται φαίνονται στο χωροταξικό του Καλλικράτη.

Πατήστε εδώ για να δείτε το χωροταξικό

Πηγή : Ναυτεμπορική

Οι αλλαγές του Καλλικράτη

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της περικοπής αποδοχών στο Δημόσιο

Από υπάλληλο ΟΤΑ
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της περικοπής αποδοχών στο Δημόσιο


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε υπάλληλος του Δήμου Γλυφάδας, ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί η άρνηση του δημάρχου Γλυφάδας να του καταβάλλει πλήρεις τις αποδοχές του, χωρίς τις περικοπές που προβλέπει ο ν. 3833/2010 για τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή κατά 12% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, κατά 12% των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κινήσεως ΟΤΑ και κατά 30% του επιδόματος εορτών του Πάσχα, όπως και η περικοπή κατά 30% του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων.
Ειδικότερα, υποστηρίζει στην προσφυγή του ο υπάλληλος του δήμου ότι η περικοπή των αποδοχών του, μέσω της περικοπής των επιδομάτων, είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ίσης μεταχείρισης και της ισότητας, της προστασίας της εργασίας. Επίσης, είναι αντίθετη στα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος που αφορούν την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, αλλά και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Ρώμης.

Πηγή : www.in.gr

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Αλίμου

Χτες βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν το δημαρχείο Αλίμου. Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει πως ήταν καλά πληροφορημένοι και εκτέλεσαν το οργανωμένο σχέδιό τους ανενόχλητοι.
Οι δράστες αρχικά αχρήστευσαν τη σειρήνα του συναγερμού και στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο του δημαρχείου. Εκεί αφού αποσύνδεσαν όποιες ηλεκτρονικές συσκευές έβρισκαν για το φόβο καταγραφής των κινήσεών τους συνέχισαν το έργο τους. Βρήκαν κι απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα του ταμείου του δήμου και αφού έψαξαν πλήθος γραφείων βρήκαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο  δήμαρχος, το οποίο στάθμευε στο χώρο στάθμευσης του δημαρχείου με το οποίο και διέφυγαν !

Ευχαριστούμε το φίλο για τις πληροφορίες.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιστολή Χ. Κορτζίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση - Εντονες οι κινητοποιήσεις φορέων και κατοίκων

  Εκτύπωση
Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του για την τυχόν «κατάργηση» του Δήμου μέσω του προγράμματος «Καλλικράτης».
Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό ενώ έχει ενημερώσει για τις απόψεις του τους βουλευτές της Β’ Αθηνών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η συγκέντρωση υπογραφών από κατοίκους ενάντια στη συνένωση του Δήμου Ελληνικού με άλλον ή άλλους δήμους, ενώ έχει συγκροτηθεί και δραστηριοποείται έντονα και Επιτροπή Αγώνα από δεκάδς φορείς της πόλης του Ελληνικού κατά της όποιας τυχόν επιχειρουμενης συνένωσης.

Οι υπογραφές, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεπεράσει τις 4.000, μαζεύονται σε γραπτή μορφή στις κάλπες που έχουν στηθεί στο ΚΕΠ, στο δημαρχείο και στο παράρτημα του δήμου στην Αγία Παρασκευή ή σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί πλέον, ότι ο Δήμος Ελληνικού δεν θα αποτελέσει μία "εύκολη περίπτωση" για το πρόγραμμα του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ, όπως ενδεχομένως είχε υποτεθεί!

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Ελληνικού:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας έστειλε η επιτροπή αγώνα του δήμου μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας για μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας για το εν λόγω θέμα.

Το κάνουμε αυτό διότι ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ σοβαρά από συστηματικές διαρροές στα ΜΜΕ, ότι υπάρχει πρόταση για κατάργηση του δήμου μας μέσω του Καλλικράτη, ενός δήμου που για πολλούς λόγους αισθανόμαστε την ανάγκη ότι πρέπει να υπερασπιστούμε.

Επιτρέψετε μας να σας δηλώσουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, με τις πιο αποφασιστικές μορφές πάλης και με την αγωνιστικότητα που έχουμε δείξει και σε άλλες περιπτώσεις ότι διαθέτουμε, σε οποιαδήποτε απόφαση για την πόλη μας, που θα επιχειρήσει να παρακάμψει τη θέληση του εκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου και του λαού της,

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού
Χρήστος Κορτζίδης»


Πηγή :www.silvercity.gr

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ακυρη και παράνομη η μεταβίβαση καθηκόντων αν δεν εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα για την υλοποίησή τους, έκρινε το τρίτο τμήμα του Δικαστηρίου

Απόφαση ΣτΕ υπέρ των ΟΤΑ



«Στον αέρα» βρίσκονται οι παραχωρήσεις κρατικών αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης), καθώς θεωρούνται δικαστικά παράνομες, εφόσον δεν συνοδεύονται με ταυτόχρονη παροχή των αναγκαίων πόρων από την εκτελεστική εξουσία.

Με απόφαση-σταθμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υλοποίηση του «Καλλικράτη», το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει άκυρη και παράνομη τη μεταβίβαση οποιωνδήποτε κρατικών αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ όλων των βαθμών, εφόσον η κεντρική εξουσία δεν ζητήσει προηγουμένως τη γνώμη τους και δεν βεβαιώνεται ότι χορηγούνται και οι αντίστοιχοι πόροι.
Η δικαστική απόφαση θα αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη στη φάση εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», αφού πολλοί ΟΤΑ διαμαρτύρονται για έλλειψη της απαραίτητης χρηματοδότησης, με συνέπεια να μπορούν να αρνηθούν την άσκηση κρατικών αρμοδιοτήτων όταν δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι. Μάλιστα η ΤΕΔΚΝΑ αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να μην ασκήσουν οι ΟΤΑ καμία κρατική αρμοδιότητα στις 8 Απριλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση και την ανεπάρκεια των πόρων.
Το Γ’ τμήμα ΣτΕ, υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Σταυρόπουλο, επεσήμανε ότι το Σύνταγμα (άρθρο 105) κατοχυρώνει τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβάλει η κεντρική εξουσία σε έναν ΟΤΑ κάποια αρμοδιότητα (π.χ. πολεοδομική, εκπαιδευτική, κ.λπ.), χωρίς να του δώσει τα αναγκαία χρήματα για την αποτελεσματική εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
Παράλληλα, πρέπει να ερωτάται ο ΟΤΑ για να πει την απλή γνώμη του για τη σχεδιαζόμενη μεταβίβαση, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων, τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη της η κεντρική διοίκηση πριν από τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων.
Σε περίπτωση που δεν εκπληρώνονται οι δύο αυτές προϋποθέσεις -τονίζεται στην 506/10 απόφαση- δεν είναι νόμιμη η κανονιστική πράξη για τη μεταβίβαση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων σε ΟΤΑ.
Η προσφυγή
Στη συγκεκριμένη υπόθεση το ΣτΕ, κάνοντας δεκτή προσφυγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, ακύρωσε το Προεδρικό Διάταγμα 93/08, με το οποίο μεταβιβάστηκαν σε αυτήν πολεοδομικές αρμοδιότητες (έκδοση οικοδομικών αδειών, χαρακτηρισμοί και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, επιβολή προστίμων σε οικιστικές περιοχές κ.λπ.), που αφορούσαν την περιφέρεια του Δήμου Ναυπάκτου.
Υπ. Δικαιοσύνης

Πηγή : http://anokatostokalamaki.wordpress.com/

To χωροταξικό του Καλλικράτη

Πηγή : http://www.ethnos.gr

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Προσλήψεις σε ΔΕΗ

Μας ζητήσατε και το αναρτούμε:

32 θεσεις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ-ΛΟΓΙΣΤΕΣ
θα προσληφθούν με οκτάμηνα
στην ΔΕΗ Α.Ε. (Τμήμα Πωλήσεων - Ναυαρίνου- Αθήνα)

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων 9-19/04/2010

Καλή επιτυχία

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποίησαν σήμερα οι Δήμαρχοι της Αττικής, καταγγέλλοντας την περικοπή, από την κυβέρνηση, των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) των ΟΤΑ κατά 25 – 30%.

Στην διαμαρτυρία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, συμμετείχε η πλειοψηφία των Δημάρχων και Κοινοταρχών της Αττικής (πάνω από 70 σε σύνολο 122), καθώς και αντιπροσωπείες των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Δράμας, Φλώρινας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Θεσπρωτίας και Ξάνθης. Επίσης δήλωση συμπαράστασης εξέφρασαν άλλες 20 ΤΕΔΚ από όλη τη χώρα.
 
Στη συνέχεια Δήμαρχοι και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών στην Βασιλίσης Σοφίας, όπου αντιπροσωπεία των Αιρετών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αιρετοί κατέθεσαν στον Υπουργό την αγωνία τους για την πορεία των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα για την περικοπή των ΚΑΠ, τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά 25-30%, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους Δήμους και τις Κοινότητες. 
 
Πηγή : ΤΕΔΚΝΑ 

 O Δήμαρχος μας ,όπως μας είπανε, δεν έκλεισε το δημαρχείο. Δεν έπρεπε να συμμετάσχει και αυτός αλλά και οι εργαζόμενοι στην παράσταση διαμαρτυρίας ,όπως πράξανε οι άλλοι δήμοι, ή την συγκεκριμένη ημέρα προείχε η εξυπηρετηση του πολίτη ;