Σελίδες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δημιουργική απασχόληση παιδιών από Θουκιδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό

Ο Δήμος Αλίμου μέσω του Θουκυδίδειου πολιτιστικού οργανισμού δημιουργεί πρόγραμμα παιδαγωγικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας 4-6.5 ετών.
Οι μέρες είναι Τετάρτη απόγευμα 5-7 και Σάββατο πρωί 11-1.
|
Πόσο χρεώνει ο δήμος την υπηρεσία αυτή;  10 ευρώ εγγραφή , μηνιαια συνδρομή 30€ για δημότες
και 35 € για μη δημότες!! Να αφήσουμε ασχολίαστο το θέμα της διαφοράς μετάξύ δημότη (που ψηφίζει δηλ..) και μη δημότη (κάτοικος που δεν ψηφίζει).

Αυτό όμως που θα σχολιάσουμε είναι η εν λόγω "κοινωνική πρόνοια" του δήμου. Τα δημοτικά τέλη και οι φόροι που πληρώνουν οι δημότες/κάτοικοι δεν έχουν καμία αξία; Γιατί πρέπει κάθε φορά να βάζουν το χέρι στην τσέπη σε αυτόν τον δήμο! Ενημερωτικά θα αναφέρουμε ότι αντίστοιχες υπηρεσίες (π.χ. ΚΔΑΠ) σε άλλους δήμους δεν χρεώνονται ή εάν χρεωθούν τα ποσά διαφοροποιούνται κατά πολύ.

Τα ΚΔΑΠ (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης) άλλων δήμων λειτουργούν περισσότερες ώρες την ημέρα και καλύπτουν και τις ανάγκες των γονιών την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τα εξής :

ΚΔΑΠ Χαϊδαρίου    ωράριο 8:00 π.μ.  εώς 8:00 μμ  - Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται δωρεάν
Ειδικά για τον Αύγουστο το κέντρο λειτουργεί τις ίδιες μέρες από 8:00π.μ. εώς 2:00 μμ

www.haidari.gr

ΚΔΑΠ Ηλιούπολης   ωράριο καλοκαιριού 7:00 πμ εώς 4:00 μμ - Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται δωρεάν. Το καλοκαίρι είναι ανοιχτό από 28 Ιουνίου μέχρι και 28 Αυγούστου.

http://www.cityofilioupolis.gr/

ΚΔΑΠ Ρέντη  ωράριο καθημερινές 14:00 π.μ. εώς 21:00 μμ. , Σάββατο 9:00 π.μ. έως 14:00 μμ.
Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.


www.cityofrentis.gr

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προβλήματα με τα δικαιολογητικά για την προκήρυξη?

Αναρτούμε το παρακάτω θέμα όπως μας το ζητήσατε :

Απαράδεκτη η ενημέρωση από τους υπαλλήλους του ΔΗΜΟΥ για τα δικαιολογητικά που απαιτούσε η προκήρυξη των 55 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και έληγε σήμερα. Ζήταγαν από τους υποψήφιους πρόσθετα δικαιολογητικά όπως
α) βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από το ΔΗΜΟ ενώ εναλλακτικά είχαν βεβαιώσεις από τον ασφαλιστικό φορέα τους (π.χ.ΙΚΑ) και δεν χρειάζονταν όπως άλλωστε ανέφερε η προκήρυξη.
β) Ζήταγαν απολυτήρια Δημοτικού και Γυμνασίου ενώ στην προκήρυξη αναφερόταν ότι δεν χρειαζόταν κανένα τυπικό προσόν για την κατηγορία ΥΕ.
γ) Έστελναν όσους είχαν τελειώσει το Δημοτικό μέχρι το 1980, να φέρουν απολυτήριο Δημοτικού, ενώ θα μπορούσαν να καταθέσουν και απολυτήριο Γυμνασίου.
δ) Ζήταγαν πρόσφατες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και του ΙΚΑ ενώ αυτές ισχύουν για πάντα, η προκήρυξη ζήταγε μόνο πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής και ΟΑΕΔ (δεν μπαγιατεύουν ξέρετε!!).

Ολα τα παραπάνω οι υπεύθυνοι έπρεπε να τα ξέρουν και να ενημερώνουν και τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Κανείς τους δεν ήταν ενημερωμένος σωστά με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να ταλαιπωρηθούν και να εκνευριστούν.
Ευτυχώς καλά ελληνικά για να διαβάζουμε ακόμα προκηρύξεις ξέρουμε, και στις απορίες μας παίρνουμε στο ΑΣΕΠ και μας συμβουλεύει.
Επιτέλους ας πάρει και το γραφείο προσωπικού στο ΑΣΕΠ να ενημερωθεί έστω και τώρα, πριν αρχίσει να απορρίπτει άδικα κόσμο!!!

170 θέσεις εποχικού προσωπικού στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αναρτούμε το θέμα όπως μας το ζητήσατε :

170 θέσεις εποχικού προσωπικού στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η προκήρυξη τρέχει και έχει καταληκτική ημερομηνία 6/04/2010, τηλ. , 210-6709626, ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Οι ειδικότητες:
ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού
ΤΕ Διοικηξτικού - Λογιστικού
ΔΕ Διοικητικών - Γραμματέων

Για θέσεις στην Αθήνα, Παλλήνη και Πειραιά, όπου διαλέξετε αρχικά.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Αναλογικό σήμα τέλος στον Άλιμο

Να αρχίσουν να… ψάχνονται από τώρα για αποκωδικοποιητή, ή για ψηφιακή τηλεόραση σύντομα, οι κάτοικοι των νοτιο- ανατολικών προαστίων, γιατί από 18 Ιουνίου δεν θα πιάνουν κανένα ιδιωτικό κανάλι. Όσοι μένουν στις περιοχές Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αλίμου, αλλά και Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από την Αίγινα, θα σταματήσουν να λαμβάνουν το «αναλογικό σήμα» και θα λαμβάνουν μόνο «ψηφιακό».

55 εργάτες καθαριότητας στον Δήμο Αλίμου


Την πρόσληψη 55 εργατών καθαριότητας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε ο Δήμος Αλίμου Νομού Αττικής. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί για οκτώ μήνες.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση σε οποιαδήποτε καθήκοντα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ. 1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Αριστοτέλους 53, 174 55 Άλιμος, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού υπ΄ όψιν κ. Σ. Λουκίσσα, τηλ. 213-2008.000. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων:α) στον δήμο,β) στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή:
Έντυπα αιτήσεων Διαγωνισμών Φορέων Εποχικού (ΣΟΧ)·γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www. kep. gov.gr), απ΄ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι Ανεξάρτητες και άλλες αρχές ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων Διαγωνισμών Φορέων Εποχικού (ΣΟΧ).
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου. 

Πηγή  :Tα Νέα online

Σχόλιο : Για μία ακόμα φορά  δεν βλέπουμε καμία σχετική ανακοίνωση στο site του δήμου..

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Εξώδικη διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβούλου προς την "Φωνή"

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Μας έγραψε ο Αλέξανδρος και το αναρτούμε για να το δείτε και να ετοιμαστείτε:

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 50.
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.
ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ (ΜΕΧΡΙ 60 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ 'Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΑΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ)

Η ΜΟΡΙΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
- 200 ΜΟΡΙΑ - ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕς ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 75 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (ΜΑΧ ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑ)
- 7 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΧ ΕΩΣ 60 ΜΗΝΕΣ (ΣΤΟΥς ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΜΕΤΡΑΕΙ)
- 30 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ (50 ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΤΛ)
(ΑΝΗΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ 18 ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ)

Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΑ.
ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΚΤΑΜΗΝΟΥ, ΔΗΛ. 4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ Αλίμου 15/03/10

Το κτίριο κατέλαβαν εργαζόμενοι της ΔΕH

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Παράνομο Προεδρικό Διάταγμα για πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Άλιμο

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 24/2010 γνωμοδότησή του έκρινε παράνομο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην έγκριση πολεοδομικής μελέτης επέκταση τμήματος της πολεοδομικής ενότητας εκατέρωθεν της Λεωφόρου Αλίμου του Δήμου Αλίμου Αττικής, στο τέρμα της οδού Ζαλόγγου. Το ίδιο σχέδιο ΠΔ είχε κριθεί παράνομο από το ΣτΕ και το έτος 2008 με την υπ΄ αριθμ. 119/2008 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος. Το 2008 κρίθηκε παράνομο, με αφορμή την οριοθέτηση υδατορέματος που υπάρχει στην εν λόγω περιοχή.

Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση, έγιναν κατόπιν αιτήματος δύο ιδιοκτητών ακινήτων προς τον Δήμο Αλίμου.

Το ΣτΕ αναφέρει στη γνωμοδότησή ότι «ο καθορισμός των όρων δόμησης και των χρήσεων γης πρέπει να υπαγορεύονται από πολεοδομικά κριτήρια, δηλαδή να αποβλέπουν στην αρτιότερη πολεοδομική διαρρύθμιση της πόλης και στη διαμόρφωση όρων λειτουργίας της και συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με τους οποίους να εξυπηρετούνται οι κοινές ανάγκες από απόψεως, ιδίως, υγιεινής, ασφάλειας, οικονομίας, κυκλοφορίας και αισθητικής».

Η γνωμοδότησή του ΣτΕ καταλήγει ότι «η προτεινόμενη πολεοδομική ρύθμιση αποκλίνει, όσον αφορά τον καθορισμό του βασικού όρου δόμησης, ήτοι της αρτιότητας των οικοπέδων, από τον κανόνα που ισχύει για την υπόλοιπη εντός σχεδίου περιοχή εκατέρωθεν της Λ. Αλίμου, η απόκλιση δε αυτή επέλεγη με κριτήριο την υφιστάμενη πραγματική κατάσταση και συγκεκριμένα ενόψει του αριθμού και του μεγέθους των υφιστάμενων ιδιοκτησιών στην περιοχή ένταξης». Κατά συνέπεια το σχέδιο κρίνεται παράνομο καταλήγει το ΣτΕ.

Από Καθημερινή

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Μας το ζητήσατε και το αναρτούμε. Εξάλλου αυτά τα θέματα αφορούν όλους μας και ως σύνολο και ως τοπική κοινωνία.

"Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σήμερα στην πορεία.

Ο Παναγόπουλος βγήκε να χαιρετήσει.
Αγανακτησμένοι όλοι μαζί του (έδωσε μόνο 3ωρη στάση στη απεργία σήμερα), στη δεύτερη πρόταση που ξεκίνησε να πει, ένα ούούούού.......... και σφυρίγματα αντήχησαν σε όλο το Σύνταγμα και συνθήματα (πουλημένε, αλήτη, φύγε από εδώ...).
Εκείνος σώπασε και ο κόσμος άρχισε να του πετά γιαούρτια, κουλούρια και νερά. Τράπηκε σε φυγή και δεν ξαναεμφανίστηκε...
Τί αγανάκτηση που αισθανθήκαμε!!!!

Ακριβώς μετά από 10 λεπτά η μορφή του Μ. Γλέζου ξεπρόβαλε στην βεράντα της ΒΟΥΛΗΣ και μαζί με άλλους βουλευτές σήκωσαν ένα τεράστιο πανώ...
Χειροκρατήματα από όλους τους διαδηλωτές.
Τί παρουσία, τί παληκαριά... δέος μας κυρίευε βλέποντάς τον!
Χωρίς λόγο τα ματ του επιτέθηκαν, και έριξαν παντού δακρυγόνα, ακόμα και πάνω στο πρόσωπό του.

Εμείς ξέρουμε ποιός είναι ο Μ.Γλέζος, εκείνοι άραγε????
Τι ντροπή για την δημοκρατία μας!!! "

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εθελοντική αιμοδοσία

Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών μας προσκαλούν σε εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 στο χώρο των δημοτικών ιατρείων (Λεωφ.Καλαμακίου 72 και Ερεχθείου 31,τηλ 2109886947). Θα συμμετάσχουν άραγε και αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι ή αυτές οι ενέργειες δεν τους αφορούν ;
Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να υποστηρίζεται από όλους εμπράκτως. Οι δημότες και οι υπάλληλοι του δήμου ανταποκρίνονται τακτικά σε τέτοιες προσκλήσεις. Το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να δείχνει το καλό παράδειγμα και να κατέρχεται σύσσωμο σε κάθε τέτοια αξιέπαινη ενέργεια.